1. Casas del Bosque Reserva Cabernet Sauvignon 2000 | ||||||||||||
|
Druva: 100
% Cabernet Sauvignon. Handplockade 28 - 30 mars.
Växtplats: Rapel-dalen. Avkastning 6.000 - 8.000 kg/ha. Jäsning: I tankar av rostfritt stål vid 28º C med utvalda jästsorter. Därefter maceration under 18 dagar. Lagring: På fat av fransk ek under 15 månader. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Rubin-röd färg. Koncentrerad doft av röda frukter, rostat bröd, choklad, kaffe, kryddor och mogna körsbär. Fylligt, koncentrerat, komplext vin med starka och mogna tanniner. Mycket lång eftersmak. |
2. Casas del Bosque Reserva Merlot 2000 | ||||||||||||
|
Druva:
100 % Merlot. Handplockade 25 - 27 april.
Växtplats: Casablanca-dalen. Avkastning 7.000 kg/ha. Jäsning: I tankar av rostfritt stål vid 24 - 26º C med utvalda jästsorter. Därefter maceration under 20 dagar. Vinet genomgick malolaktisk jäsning i nya och ett till två år gamla fat av fransk ek. Lagring: På fat av fransk ek under 9 månader. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Intensivt rubin-röd färg. Doft av plommon, läder, örter och svartpeppar. Koncentrerat, runt vin med mogna tanniner och lång eftersmak.. |
3. Casas del Bosque Reserva Chardonnay 2000 | ||||||||||||
|
Druva:
100 % Chardonnay. Handplockade 19 - 20 april.
Växtplats: Casablanca-dalen. Avkastning 6.000 kg/ha. Jäsning: I nya fat av fransk ek med utvalda jästsorter. Lagring: På nya fat av fransk ek under 9 månader. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Glänsande, blekt gul färg. Komplex, koncentrerad doft av tropiska frukter med inslag av rostat bröd, vanilj och smör. Frisk, krämig, fruktigt välbalanserad smak med lång avslutning. |
4. Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc 2001 | ||||||||||||
|
Druva:
100 % Sauvignon Blanc. Handplockade 3 - 4 april.
Växtplats: Casablanca-dalen. Avkastning 7.000 kg/ha. Jäsning: I ett år gamla fat av fransk ek med utvalda jästsorter. Lagring: På ett år gamla fat av fransk ek under 6 månader. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Intensiv gul-grön färg. Fruktig, koncentrerad doft av mogna päron och bananer. Runt, välbalanserat, mjukt vin med koncentrerad syra och lång eftersmak. |