1. Casas del Bosque Cabernet Sauvignon 2000 | ||||||||||||
|
Druva: 100
% Cabernet Sauvignon. Handplockade 25 - 30 mars.
Växtplats: Rapel-dalen. Avkastning 6.000 - 8.000 kg/ha. Jäsning: I tankar av rostfritt stål vid 23 - 28º C med utvalda jästsorter. Därefter maceration under 18 dagar. Lagring: En del är lagrad i nya fat av fransk ek och resten i 2 - 3 år gamla fat av fransk ek under 11 - 12 månader. Vinet buteljerat i juni 2001. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Intensivt rubin-röd färg. Fruktig doft av mogna frukter och bär, med inslag av ekträ, läder och mynta. Runt, välstrukturerat vin med angenäm smak och lång avslutning. |
2. Casas del Bosque Merlot 2000 | ||||||||||||
|
Druva:
100 % Merlot. Handplockade 20 - 25 april.
Växtplats: Casablanca-dalen. Avkastning 7.000 kg/ha. Jäsning: I tankar av rostfritt stål vid 24 - 28º C med utvalda jästsorter. Därefter maceration under 20 dagar. För del av vinet avslutades jäsningen i nya och ett år gamla fat av fransk ek. Lagring: En del är lagrad under 9 månader i nya och ett år gamla fat av fransk ek. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Glänsande, intensivt rubin-röd färg. Doft av plommon och röda bär, med inslag av örter, vanilj och choklad. Välbalanserat, runt vin med mogna tanniner. |
3. Casas del Bosque Chardonnay 2000 | ||||||||||||
|
Druva:
100 % Chardonnay. Handplockade 15 - 20 april.
Växtplats: Casablanca-dalen. Avkastning 8.000 kg/ha. Jäsning: I tankar av rostfritt stål vid kontrollerad temperatur under 21 dagar med utvalda jästsorter. En del är jäst i fat av fransk ek. Lagring: En del är lagrad under 8 månader i fat av fransk ek. Vinet buteljerat i april 2001. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Blekt gul färg. Expressiv doft av persikor, päron, banan, tropiska frukter och kvitten. Friskt fruktigt vin med angenäm syra, god intensitet och lång avslutning. |
4. Casas del Bosque Sauvignon Blanc 2000 | ||||||||||||
|
Druva:
100 % Sauvignon Blanc. Handplockade 5 - 10 april.
Växtplats: Casablanca-dalen. Avkastning 9.000 kg/ha. Jäsning: I tankar av rostfritt stål vid 14 - 17º C under mer än en månad med utvalda jästsorter. Lagring: En liten del är lagrad i 3 år gamla fat av fransk ek. Vinet buteljerat i februari 2001. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Glänsande grön färg med gula toner. Doft av citrusfrukter, med inslag av gräs, mineral och blommor. God volym med karaktär och lång eftersmak. |
5. Casas del Bosque Chardonnay/Sauvignon Blanc 2000 | ||||||||||||
|
Druva:
60 % Chardonnay, 40 % Sauvignon Blanc. Handplockade 4 - 25 april.
Växtplats: Casablanca-dalen. Avkastning 8.000 - 9.000 kg/ha Jäsning: I tankar av rostfritt stål vid 15 - 18º C under en månad med utvalda jästsorter. Lagring: En liten del av Chardonnay-vinet är lagrad under 4 månader i nya fat av fransk ek. |
|||||||||||
|
Karakteristik: Casas del Bosque: Blekt gul färg. Intensiv doft av tropiska frukter och blommor. God kropp och syrlighet med lång avslutning. |